top of page

Moderkagekapsler - Placenta Encapsulation 

Jeg har fra Miljø og fødevareministeriet modtaget skriftlig documentation på tilladelse til udførelsen af moderkagekapsler.

 

Moderkagekapsler er, som navnet siger, kapsler med din
pulveriserede moderkage.

 

Tudeture, blødning, jernmangel, træthed, dårlig søvn, tyndt hår,
muskelsvaghed, amning både god og svær, efterfødselsreaktion, er
alt sammen noget man tit kan nikke genkendende til efter en fødsel.

Hvad kan moderkagekapslerne gavne?

 • Mindre blødning.

 • Øger sammentrækninger af livmoderen.

 • Højere jern niveau hurtigt efter fødslen.

 • Sænker risiko for efterfødsels reaktion/depression.

 • Bedre amning og mælkeproduktion.

 • øget overskud og styrke.

 • Ingen babybluse.

 • Færre hormonelle svingninger. 

 • Mindre "ammehjerne" mere skarp i sindet.

 

Pris: 2500kr. (ved tvillinge fødsel med to moderkager betales kun den ene)

 
To fødsler er aldrig ens og det samme gælder tiden efter fødslen.
Efterfødselsreaktion behøver ikke at have noget at gøre
med, hvorvidt du er en stærk person eller ej.

Det pludselige fald og
ændring af hormoner efter fødslen kan være nok til at sætte
balance over styr.

 

Ved at indtage din egen pulveriserede moderkage, får du dine egne hormoner tilbage lidt efter lidt via moderkagekapslerne.


Efterfødselsblødningen mindskes og du vil derfor ikke opleve et lige så stort blodtab efter fødslen, når du tager moderkagekapslerne.

I moderkagen er der Oxytocin, som også kaldes kærlighedshormonet.

Når vi ammer vores børn er vi tætte på dem og har øjenkontakt, men ikke nok med det, så er vores
modermælk fyldt med dette dejlige kærlighedshormon, som giver glæde og følelsen af at blive elsket. Når man indtager moderkagen, får man også oxytocin og det giver også her glæde og kærlighed, både hos mor og barn.


Man ved fra flere studier at mødre, der har efterfødselsdepressioner eller når en mor ikke forelsker sig i sit barn, at disse mødre har et lavt Oxytocin indhold i blodet. Det har intet med økonomi,
uddannelse, status eller styrke at gøre. Det er ren og skær kemi og det kan ske for enhver, også selvom tidligere fødsler er gået godt.


Hvis/når vi tænker over at indtage vores egen moderkage, vil mange måske først føle afsky, da vores kultur i de sidste generationer har flyttet sig meget langt væk fra både det alternative og de gamle husråd.

Man skal ikke længere væk end til Tyskland før man finder et markant anderledes forhold til moderkagen end i Danmark. I Tyskland er det helt normalt, at man tager moderkagen med hjem fra
hospitalet og enten bruger den, eller begraver den i haven og planter et træ til barnet, hvor moderkagen begraves.


Vi er i Danmark blevet opmærksomme på de muligheder, der findes i navlestrengen, hvor vi kan tage stamceller fra, til senere brug for gendannelse af væv, organer, nerveceller og meget mere.

Vores barn er skabt og udviklet til et helt menneske i og med, at det har fået alt, hvad det havde brug for igennem moderkage og navlestreng.
Moderkagen har været fuld af de hormoner (østrogen, progesteron, oxytocin), vitaminer, mineraler og meget mere, som i perfekte mængder har været med til at skabe et fuldendt menneske.

Stamceller kan specialisere sig. De er i stand til at udvikle datterceller, som ved deling kan blive til specialiserede celler.
Således bidrager de til opbygning af nye blodlegemer, muskelceller, nerveceller eller knogleceller.

Stamceller er i stand til at forny sig selv gennem replikering. De kan dele sig og fremstille en kopi med de samme egenskaber. Stamceller er universalceller. De har endnu ikke udviklet sig til celletyper med bestemte funktion.


Når man tænker på disse egenskaber, er det ikke svært at forestille sig og forstå, at moderkagen er fuld af muligheder. Jerndepoterm hormoner, mineraler og meget meget mere udgør vores moderkage.


Når vi føder vores børn, er det svært at forstå, at dette lille vidunder er blevet skabt i vores krop. Det samme gælder for vores moderkage. Vores krop har også skabt denne vidunderlige del, som har gjort det hele muligt. Vores moderne kultur har imidlertid lært os, at den er ulækker og skal smides væk som affald.

 

På Hawaii er det strafbart for hospitalet, hvis de smider moderkagen ud. Moderkagen skal hjem med de nybagte forældre for at sikre, at hospitalet ikke bruger moderkagen til medicinske formål. Også her ses det, at det er kulturelt bestemt.


Moderkage bruges den dag i dag i make up, hårplejeprodukter og i et hav af medicin.

AIDS, Cancer, Sclerose, Psoriasis, blodpropper, pletskaldethed og andre hudsygdomme behandles med medicin, der indeholder moderkage.

Der bruges i dag moderkager fra køer og får i stedet for moderkager fra kvinder, da der tages højde for
rettighederne til moderkagen.


Moderkage bruges i medicin til behandling af overgangsalderens hedeture, humørsvingninger mm. 

I USA har forskere bevist, at moderkage fjerner rynker og stimulerer vævsgendannelse og det er derfor perfekt i kosmetik, cremer, ansigtsmasker mm. hvor det bruges.


Vi ved så utroligt meget om moderkagens kraft og det bruges i den medicinske og kosmetiske verden dagligt.
Det er bevist gang på gang at moderkager er gavnlige på mange måder, når vi indtager eller påfører den på den ene eller anden måde.
Er det så, så mærkeligt at en kvinde vil have stor gavn af at indtage sin egen moderkage efter sin fødsel???

Der er kun lavet meget lidt forskning på, hvorvidt det gavner en kvinde at indtage sin egen moderkage, og der er mange der mener at det ikke er gavnligt, fordi det ikke er direkte bevist. At noget ikke er klinisk bevist, er dog ikke det samme som at det ikke er rigtigt.


Kvinder som har adopteret et barn og har indtaget moderkage som kapsler, rå osv. har efterfølgende kunne amme deres adopterede barn. Moderkage kapslerne, eller moderkage i det hele taget, kan hjælpe meget ved amningen.

Moderkagen SKAL være på køl fra fødslen og indtil den bringes til mig. Den skal være mig i hænde inden for 62 timer. Jo hurtigere jo bedre.

Efterfølgende henter du kapslerne hos mig og tager 1 til 3 kapsler op til 3 gange om dagen den første lille uges tid.

Efter den første uge tages kapslerne efter behov.

Jeg anbefaler dig at holde kontakt med mig telefonisk, så jeg kan vejlede dig den første uge og efter behov.

 

Kapslerne skal opbevares på køl eller i fryseren for længere holdbarhed.
Kapslerne må ikke indtages ved infektion eller feber. Du er altid velkommen til at ringe og få vejledning.

 

Alt afhængig af vægt og størrelse på din moderkage, giver det som regel mellem 100 -150 kapsler.

Ønsker du at få lavet en tinktur, vil der dog være lidt færre kapsler. 

Du vil have tinktur til mange år, da man kun tager 7-10 dråber ved behov. Fek.s ved menstrution, eller andre hormonelle ubalancer i livet eller stressede perioder mm.

 

Moderkagekapsler laves ikke hvis:

 • Mor har røget under graviditeten.

 • Mor har taget euforiserende stoffer under graviditeten.

 • Hvis mor har haft en infektion under fødslen.

kapslerne er af vegansk gelantine.

 
Hele processen af moderkage kapsulationen varer ca. 2 hele dage.
Kapslerne skal altid opbevares i køleskabet eller i fryseren. 

Pris: 2500kr. (ved tvillinge fødsel med to moderkager betales kun den ene)

På trods af lang tradition med brug af indtag a moderkage, er informationen på denne side ikke gennemgået og evalueret af sundhedsministeriet. Denne service der her tilbydes, er ikke medicinsk, klinisk eller  pharmatologisk bevist og der stilles ingen diagnosergnose ej heller behandles der ved denne service sygdomme. Familier der ønsker at gøre brug af denne service, tager selv fuld ansvar for brugen af produktet, da dette tages på egen hånd.

Min erfaring og viden:

Jeg har stor erfaring med hygiejne via flere års fuldtidsarbejde på hovedstadens hospitaler, både på kirurgiske, medicinske og intensiv afdeling.

Jeg har oprindeligt fået min kendskab til modekagekapsler og udføring af disse gennem den fantastiske Ira Karen-Monk i Israel.

Jeg har læst og undersøgt uendeligt meget om hele den verden og de muligheder der er og kommer af moderkagen. Jeg har blandt andet læst den utroligt givende bog: Placenta: The gift of life. Skrevet af den tyske jordmoder Cornelia Enning som har gjort e enormt arbejde i at samle fakta fra medicinal firmaer og forskning her til fra hele verdenen.

Jeg er uddannet doula, og har set mange kvinder gennemgå de svære udfordringer der kan komme i efterfødsels tiden.

Jeg har på egen krop følt den fantastiske styrke, der kommer med indtagelsen af moderkage kapslerne.

Jeg er uddannet SOSU-Assistendt og har arbejdet på medicinske og kiruiske hospitalsafdelinger samt på intensiv afdeling.

Jeg har arbejdet på fødegangen som Doula i Israel, hvor moderkage kapsler er alment i mange kredse.

Beretninger:
"Jeg tog moderkage kapsler efter vores barn nr. 3. Det er noget jeg virkelig vil anbefale til ALLE fødende kvinder. 

Jeg må indrømme at jeg havde ret svært ved at tage de første 3 kapsler. Jeg følte virkelig væmmelse og afsky. Ja faktisk var det en ret svær beslutning at tage overhovedet, at få lavet kapslerne. Jeg havde så mange tanker. Lige fra, ad hvor er det klamt til ej hvor vil det blive pinligt at sige at jeg skal have min moderkage med hjem. Jeg var så urolig for, hvad jordemoderen ville sige og mene. Jeg tænkte endda på, og det var bedre først at sige det lige når jeg havde født moderkagen og ikke før, for hvad nu hvis hun ville tænke noget dårligt om mig, og derfor behandle mig som fødende anderledes. Det blev selvfølgelig gjort helt til skamme. Hun kunne ikke have været mere ligeglad med, hvad den skulle bruges til og hun var helt fri for fordomme.

Jeg havde talt med min mor om det , inden fødslen, og hun overraskede mig vildt meget faktisk. Jeg var sikker på at hun ville ryste på hovedet og sige/tænke at det nu var endnu et skørt påfund fra min side. I stedet sagde hun: ja vi spiser jo også flæskesvær, leverpostej, medister pølse og meget mere som jo er hud, lever og tarm fra døde dyr.
Det hjalp mig lidt og jeg besluttede mig for at få lavet kapslerne. Så kunne jeg bagefter tage stilling til om jeg kunne få mig selv til at sluge dem.
 
Som sagt var de første 3 lidt svære, rent mentalt. Jeg vidste jo bare at hvis jeg ikke fik moderkagen på kapsler, men i stedet fik den smidt ud på hospitalet, så var der ingen fortrydelsesret. 

Jeg havde en tupperware agtig kasse med, som moderkagen kom i og min mand kørte ud med den dagen efter, så der kunne blive lavet kapsler af den, (ærlig talt følte jeg, at det var ret flovt at han skulle afsted med den, det føltes MEGET intimt at han gik afsted med min moderkage). 
 
Jeg fik kapslerne 4 dage efter fødslen og jeg var lige ved ikke at kunne holde tårerne tilbage den dag. Hormoner, spændte bryster, dårlig søvn og svigerforældre var med til at give  mig et hav af dårlige følelser, så da jeg fik kapslerne ringede jeg til Anne og spurgte hvad jeg skulle gøre nu. Jeg forklarede, hvordan jeg følte, og Anne vejledte mig til antal kapsler jeg skulle tage de næste tre dage, med den besked, at jeg bare skulle ringe ved det mindste. Jeg fik taget 3 kapsler den dag og allerede efter den første kapsel gik der få timer, før jeg følte mig ovenpå igen. 

For mig blev kapslerne en dør til en fantastisk følelse og et utroligt overskud. Jeg sov godt og dybt, amningen var let ligesom mine tanker. jeg havde kun lette positive tanker. Når der var ballade derhjemme, opdagede jeg, HVER GANG at jeg havde glemt at tage kapslerne. Så fik hormonernes op og nedture frit løb igen og jeg kom ud af balance. Det var sådan at min mand, ved diskussioner, begyndte at sige: har du husket at tage dine kapsler?  Og så var svaret altid...øhhhhh nej. 

Mine blodprøver viste at mine jerndepoter osv. steg hurtigt og alle sagde til mig at det var helt utroligt, at se hvordan jeg slet ikke så ud som om jeg lige havde fået et barn, og det var også sådan jeg selv følte det. Kapslerne varede ca. 3 1/2 måned og det har seriøst været den bedste gave jeg har givet mig selv.
Ja og den bedste gave til min familie, for den sag skyld, for jeg kunne være overskuds mor til mine to andre børn, og være kæreste agtig med min mand.
 
Jeg var ikke helt sikker på om jeg ville kunne klare at få 4 børn, fordi jeg har følt mig så træt og udkørt efter de første 2 børn, men efter det tredje barn og disse kapsler, er jeg slet ikke i tvivl om at det ikke ville være et problem og at vi skal have vores fjerde og sidste barn.
Tak til Anne.
       Anonym 2019.

bottom of page